PDO draden

PDO draadjes zijn voor de Nederlandse cosmetische wereld dé grote vernieuwing sedert 2014. De draadjes, gemaakt van polydioxanon, afgekort pdo – een stof die al jaren veilig wordt gebruikt in de fabricage van oplosbare hechtingen – worden onder de huid geplaatst op verschillende diepten, en lossen in zo’n acht tot achttien maanden tijd, afhankelijk van de dikte, geheel op. De draadjes zetten het lichaam aan tot het aanmaken van collageen en elastine. Er zijn ook al publicaties waaruit blijkt, dat ook de eigen hyaluronzuurproductie wordt gestimuleerd. Dat alles leidt tot een verjonging van de huid die wel tot twee jaar zichtbaar kan blijven.

Draadjes kunnen worden gebruikt voor het strekken van de huid, het comprimeren van overtollige huid en het verbeteren van de structuur. Belangrijke toepassingen zijn de kraaienpootjes, de wenkbrauwlift, de rokerslijntjes, de verticale plooien op de wangen, marionetlijntjes en het verbeteren van de kaaklijn. Heel mooi is ook het resultaat bij de behandeling van plooien en rimpels in het decolleté. Ook de slappe huid van de achterzijde van de bovenarmen, de binnenzijde van de bovenbenen  of de buik reageert bijzonder goed op deze nieuwe therapie.

Een heel mooie toepassing van de PDO-draadjes is de verjonging van het decolleté. Rimpels en lijnen daar verraden vaak je leeftijd. Met een klein aantal draadjes wordt het decolleté onmiddellijk veel strakker. Soms kun je dat nog combineren met een mesotherapie met een dunne filler.  Het resultaat zie je al na 10 dagen en blijft tot twee jaar zichtbaar

De moderne  4D barbs- en Anchordraden kunnen echt liften. Ze kunnen niet alleen in het gezicht worden geplaatst als “lunchtime facelift” zo genoemd vanwege het direct zichtbare resultaat, maar ze zijn ook in staat om de borst, buik en de billen te liften met vaak zeer fraai resultaat.

Met Peakodraden is het mogelijk de neus te corrigeren.

De draadjes worden onder steriele omstandigheden door de arts ingebracht na verdoving van de huid door middel van een crème of door een injectie. De draad wordt met een lange, zeer dunne holle naald ingebracht en is na inbrengen totaal onzichtbaar. De insteekopeningen zijn na 12 uur meestal weer niet meer te zien.

De prijs van de behandeling is afhankelijk van het aantal  en het soort gebruikte draadjes. De prijs begint bij 50 euro voor 5 rechte draadjes tot 100 euro voor een Anchordraad.

× Stuur een whatsapp bericht naar Biutifill