Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een natuurlijk in het lichaam voorkomende stof, die als filler wordt gebruikt om rimpels te vullen of om volumeverlies door onze krimpende schedel te corrigeren. Bij het ouder worden wordt de schedel kleiner, laat de huid schade zien die onder andere ontstaat door roken en de zon en vermindert ook de hoeveelheid natuurlijk hyaluron in onze huid. Daardoor ontstaan er rimpels en neemt de spanning van de huid af. Hyaluronzuur wordt op de markt aangeboden onder vele namen, maar in essentie zijn er slechts verschillen in de dikte (viscositeit), en in het al dan niet toevoegen van extra stoffen, zoals bij voorbeeld lidocaïne dat een verdovend effect geeft.

Het mooie van een behandeling met hyaluronzuur is dat het effect direct zichtbaar is en al naar gelang de locatie en de gebruikte dikte is het effect zes tot achttien maanden zichtbaar. De behandeling is doorgaans niet pijnlijk – behalve rond de mond en in de lippen, maar dan wordt er verdoofd -, omdat ze met een dun naaldje of  een canule wordt uitgevoerd. In het sterk doorbloede gezicht kan altijd wel een klein bloedinkje optreden wanneer daarin geprikt wordt, maar door zorgvuldig en rustig te werken is die kans klein. Overigens kun je zo’n bloedinkje eenvoudig camoufleren.

Hyaluronzuur wordt  als natuurlijk materiaal door het lichaam afgebroken en daarmee verdwijnt ook het effect. Na inspuiting trekt het hyaluronzuur wat water aan, waardoor het effect wat sprekender wordt. Bij het aanbrengen van de filler wordt hiermee rekening gehouden door de huid niet volledig op te vullen. Overvulling geeft esthetisch lelijke resultaten.

Met hyaloronzuur zijn vele behandelingen mogelijk, zoals het vullen van de traangoot, ophogen van het jukbeen, volume geven aan de wang, versterken van de kaaklijn, verjongen van de mond, vergroten van de lippen etc.

Allergisch zijn voor hyaluronzuur komt nauwelijks voor. Het materiaal wordt al meer dan 20 jaar zeer veilig gebruikt in de geneeskunde.

Hyaluronzuur wordt vaak gebruikt in combinatie met botulinetoxine en/of PDO-draadjes.

De prijs van de behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid  en de soort hyaluronzuur die wordt gebruikt.

Biutifill gebruikt bijna uitsluitend de Saypha hyaluronzuur fillers  met lidocaïne van Croma. Deze behoren tot de meest zuivere hyaluronzuurproducten in de markt.

× Stuur een whatsapp bericht naar Biutifill